Thursday, February 4, 2010

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Cakes and raisins and lemon roll Cream of pumpkin and millet

I love pumpkin and this time they are beautiful and tasty desserts, perfect for turning them into some tasty goodness to put the pumpkin in tavola.Infatti food has been transformed from a "poor" and typical of the peasants, for vegetable prim 'order due to his virtues as a great chef ... he never suggested in his dishes?
Now is not that I fall into the category, for charity, but I like it so much that often in new experiments suggest.

Ingredients:
For the filling: 200g of pumpkin flesh, 125 grams of millet, water, 2 tablespoons extra virgin olive oil, onion, 4 tablespoons vegetable cream, some grated nutmeg, salt and pepper, egg, sesame seeds and poppy seeds blacks.
For the dough: 250 gr of flour type "00", 2 tablespoons extra virgin olive oil, one packet of yeast for pies, salt.

Fry for a few minutes in a caseruola the oil with the chopped onion, add the pumpkin, cut into small pezzzi, millet and water (regulator so that the meat does not dry out too much, cover and let cook about 30 minuti.Mescolate all, adding the cream, nutmeg, salt and pepper, to obtain a puree.
Prepare pasta setacciando la farina con il lievito e il sale, aggiungete l'olio e acqua tiepida poco per volta, impastate fino ad ottenere una pasta elastica ed omogenea.
A questo punto mi son divertita ed ho preparato tortine e un rotolo ottimi come antipasto o stuzzichini per un aperitivo.
Stendete la pasta e ritagliatene dei cerchi, Oliate leggermente le formine per le tortine e versateci un paio di cucchiai di crema alla zucca, io ho spolverizzato la superficie con un po' di sesamo nero per dare un tocco di colore e di sapore tipico della spezia. Ho ottenuto 6 tortine.Il resto della pasta l'ho stesa e ci ho versato sopra il resto della crema e delicatamente l'ho arrotolata e formato una specie di strudel, ho chiuso bene le estremità e l'ho spennellata con un uovo sbattuto. Ho spolverizzato con semi di papavero.

Ho infornato tortine e rotolo a 180° per circa 40 minuti.

Servire tiepido magari accompagnato con un buon vino bianco fresco e profumato.

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